EAST BEAST CASPER

Virallinen nimi East Beast Casper
Kutsutaan Mörkö
Rotu cavalier kingcharlesinspanieli
Väri black & tan
Sukupuoli uros
Syntynyt 7.8.2005

Kasvattaja Marjatta Ryynänen / kennel East Beast, Joensuu
Omistaja Sirkku Kouki, Joensuu

Terveystulokset (tutkittu 19.8.2008)
Polvet: 0/0
Silmät: OK
Sydän: OK, ei sivuääntä

Mörkö sairastaa syringomyeliaa, joka on parantumaton neurologinen sairaus. Kallon rakennevika aiheuttaa onteloita selkäytimeen, jotka aiheuttavat erilaisia tuntohäiriöitä ja neuropaattista kipua. Syringomyelia on koiralle usein hyvin kivulias. Mörkön syringomyelia ei ole halkaisijaltaan kovin suuri, mutta se on poikkeuksellisen pitkä ja menee pitkin koko Mörkön selkäydintä.

Syringoa hoidetaan kipulääkkeillä sekä kortisonilla. Mörkö saattaa elää lääkityksen avulla pitkän ja kivuttoman elämän, tai sen tila voi romahtaa vuoden kuluessa (kesä 2009). Saamme jatkaa normaalia elämää, mutta kisaaminen jää luonnollisesti lääkityksen myötä.

Blogistamme löytyy lisää tietoa sekä Mörkön laaja sairauskertomus.

Mörkö on kastroitu joulukuussa 2008.

Mörkö jalostustietokannassa

Mörkön tie pennusta nuorukaiseksi

Mörkölle leikattiin kesäksi 2008 kesäturkki, jolloin samalla näyttelyissä käyminen jäi.

Perhe on pahin?
Mörkön isä on näyttelyissä huimasti mainetta niittänyt blenheimuros Breeze Sheldon eli Ukko. Äiti taasen on hurmaava bläkkärineitonen East Beast Amanda, tutummin Mandi. Sisaruksia Mörköllä on kaksi, blenheim veli Casanova "Kassu" sekä ruby sisko Cinderella "Ella". Kassu jäi kasvattajalle Joensuuhun ja Ella asuu Punkaharjulla. Kassulla on näyttelyistä avoimesta luokasta ERI.

i. Breeze Sheldon ii. Crawford Caprio iii. Ricksbury Royal Revenge
iie. Crawford Dountess
ie. Breeze Moment Of Magic iei. Breeze Double Pet
iee. Breeze Party Princess
e. East Beast Amanda ei. Pilliwink's Hamilton eii. Elpiros Jesse James
eie. Pilliwink's Carina
ee. Remix Kiss Of Fire eei. Kinglesin Del Amigo's
eee. Neftarin Onnenapila

Miten Mörkö tuli meille?
Topin ollessa pari vuotta mieleemme tuli toisen koiran hankinta. Koska Topin kanssa on ollut melko vaikeaa, halusimme tällä kertaa pienen, ystävällisen koiran. Roduksi hahmottui vähitellen cavalier. Syksyllä 2004 kävimme Marjun luona East Beastin kennelissä tutustumassa koiriin. Cavalier vaikutti juuri sopivalta koiralta meidän perheeseemme. Vuoden ajan kävimme kasvattajalla vierailemassa odotellen Mandin, hurmaavan bläkkärinartun, juoksuajan alkua. Lopulta kesäkuussa 2005 Mandi astutettiin Breeze Sheldonilla, tutummin Ukolla, jolta ei näyttelymenestystä puutu. Tällä kertaa olimme päätyneet narttuun väritoiveena ruby taikka blenheim. Pentuja syntyi lopulta 7. päivä elokuuta vain kolme, kaksi urosta: blenheim ja b&t sekä yksi rubynarttu. Narttu oli jo varattu, samoin blenheim, joten bläkkäripoika jäi meille. Ensin mietimme odottaisimmeko seuraavaan pentueeseen, b&t uroshan oli päinvastoin kuvitelmianne pennustamme. Käydessämme katsomassa pentuja niiden ollessa kahden viikon ikäisiä, emme epäilleet enää ollenkaan, niin valloittava meidän pentumme oli. Nimen Mörkö keksimme melko pian, kuvastaahan se täydellisesti poitsun ulkonäköä ja ehkä hiukan olemustakin. Vihdoin, 16. päivä lokakuuta yli vuoden odotus päättyi, ja Mörkö tuli meille. Ensin se ei olisi tahtonut millään lähteä mukaamme vieraaseen autoon, mutta rauhoittui kuitenkin pian huomatessaan, ettei sitä oltu kertakaikkisesti hylätty. Olimme jo etukäteen jännittäneet kuinka pikkuherran ja Topin yhteiselon ensiaskeleet sujuisivat. Ensimmäisen kerran koirat tapasivat toisensa pihallamme. Topi ei ensin tuntunut oikein edes tajuavan, että sylistä kuikuileva musta mytty voisi olla koira, mutta huomasi seikan kuitenkin varsin pian. Lähikontaktiin pojat eivät heti ensimmäisenä iltana päässeet, Topi kun ei noin vain ollut valmis hyväksymään sitä, että sen turvallisen kodin valtasi asiat mullistava tomera pikkupentu. Alussa Topi oli melko paljon mökillä isännän kanssa, että Mörkö sai totutella rauhassa uusin asioihin ilman epäluuloista isoveljeä. Kuten olimme etukäteen jo arvelleetkin, Topi tottui suhteellisen nopeasti Mörköön eikä kulunut kuukauttakaan kun pojat olivat kuin parhaat ystävät konsanaan.

Rähisevä pikkuterroristi vai sohvaperunaksi luotu enkeli?
Mörkö on luonteeltaan aivan päinvastainen kuin Topi: erittäin reipas, peloton ja temperamentikas. Cavalierin ottaessamme emme osanneet varautua koiran olevan niin energinen, kova ja sähäkkä mitä Mörkö on, ja niinpä olemme kahlanneet monet vaikeudet läpi ja olleet väliin aivan kaulaa myöten ongelmasuossa. Toisaalta Mörkön cavalierin rotumääritelmästä poikkeava luonne on ollut melkoinen lottovoitto, sillä se taipuu erinomaisesti harrastukseen kuin harrastukseen mutta on silti näppärän kokoinen.

Pentuna Mörkö tapasi paljon kaikennäköisiä ja -kokoisia otuksia, niin neli- kuin kaksijalkaisia. Oli vauvaa, vaaria, naista, miestä, pitkää ja lyhyttä, oli partasuuta, lyttykuonoa, rauhallista, vilkasta, rajua, pitkäpinnaista, pikkupentua, vanhusta, tulistuvaa, narttua, urosta, mustaturkkista, pitkänokkaista, luppakorvaista, runsasturkkista, karvatonta, kääpiötä, jättiläistä... Myös erilaiset kulkuvälineet, niin auto kun junakin, tulivat tutuiksi, samoin kaikenlaiset eriskummalliset paikat aina ostoskeskuksista kaikuviin tunneleihin. Cavalierin perikuvaa, ylisosiaalista hännänhuiskijaa ja naamannuolijaa, Mörköstä ei kaikesta sosiaalistamisesta huolimatta kuitenkaan kehittynyt. Se tuntee olonsa yhä epävarmaksi vieraiden urosten seurassa ja ihmistenkin kanssa touhutessa sen mieli on kuin tuuliviiri, joka ei osaa päättää kääntyisikö hymy- vai mutristusnaaman suuntaan. Etenkin ikävien kokemusten, kuten lääkärin ja trimmauksen jälkeen, koiran pieni sisin on ihan ymmällään sen suhteen kummasta suunnasta tuulee. Tämä on sinänsä harmillista, koska etsimme ennenkaikkea kaikkea ja kaikkia rakastavaa koiraa. Toisaalta esimerkiksi harrastamisen suhteen tämäkin ominaisuus on mainio, kun koira suhtautuu lähinnä välinpitämättömästi ihmisiin ja koiriin, jotka eivät provosoi muuhun toimintaan. Näyttelyarvostelut kertovat osaltaan toista tarinaa koiran sosiaalisuudesta niistä löytyessä mainintoja "erinomaisesta luonteesta" ja "mukavasta temperamentista", mitkä Mörköllä toisaalta onkin. Se vain käy niin tuuliajolla, että yhtenä hetkenä se tosiaan on kuin peruscava, ja nämä hetket ovat vain sattuneet onnellisesti kehien aikaan. Neitikoirat ovat kuitenkin yhä Mörkön mielestä parasta mitä maa päällään kantaa ja ne saavat aina jakamattoman huomion hurmuripojalta.

Oma tulkintamme Mörköstä on, että se on suhteellisen kova ja omaa melko tukevasti rakennetun hermorakenteen. Se ei hötkyile missään tilanteessa ja harva eloton asia saa sen hermostumaan. Näin ollen se pystyy ottamaan lunkisti paikassa kuin paikassa, mikä tekee siitä täyden kympin kisakoiran. Niin näyttelyhälinä, agilitykisojen kuulutukset kun parkkihallin kumisevat äänetkin ovat sille pikkujuttuja ja esimerkiksi unten maille purjehtiminen uusissa paikoissa käy käden käänteessä. Siinä missä Topi halvaantuu ampumisesta ja lepattavista pressuista, Mörkön ajatusmaailmaan ei tunnu mahtuvan se, että ne olisivat edes pelkäämisen arvoisia asioita. Mörkö onkin siinä mielessä varsin oiva tukipilarikaveri Topille ja auttanut sitä ymmärtämään, että joillekin asioille voi tosiaankin olla korvaansa lotkauttamatta.

Mörkö ei ehkä ole täyttänyt odotuksiamme sosiaalisesta ja pehmeästä rauhansovittelijasta, mutta se on tehnyt vesiselväksi sen, että ulkonäön ei pidä antaa hämätä. Pienestä paketista löytyy sisua kuin laumasta vähän alistuvampia koiria ja silkkikorvien välissä risteilee veitsenteräviä oivalluksia siinä missä korkean työmoraalin omaavalla paimenkoirallakin. Mörkö on kumonnut ennakkokäsityksiämme oikein urakalla ja tulee todennäköisesti jatkamaan ennakkoluulojen hälvytystä jatkossakin. Mörkön kanssa tuntuukin ettei vieläkään jo aikuisuuden seesteisen sataman porttien lähestyessä ole oppinut tuntemaan koirasta kuin pieniä paloja. Sen sisin on kuin sokkelo, jossa avautuu jatkuvasti uusia reittejä ja josta ei toisaalta tunnu olevan ulospääsyä. Toisaalta, miksi tarvitsisikaan, kun nyt jokainen päivä Mörkön kanssa on löytöretki tuntematomaan, eikä tämän seikkailun toivo ihan heti päättyvän!

Ilo silmälle vai kauhistuksen aihe?
Mörkö on kaiken kaikkiaan varsin hauskannäköinen jätkänpätkä. Näyttelytuomarin silmät iskevät katseensa heti sen löysään etuosaan, sporttimalliseen hentouteen, sirppihäntään sekä kevyeen päähän, mutta tavallinen tallaaja näkee pojassa iloisen ja reippaan pikkukoiran innosta loistavalla nassulla ja vinhasti viuhuvalla hännällä varustettuna. Myös Mörkön suorastaan valtaisat karvatohvelit nostattavat hymyn sen tarkastelijan huulille eikä sievää piimäpartaakaan sovi unohtaa, pienestä hassusta hampurilaiskuonosta puhumattakaan. Itse näen Mörkön ajatuksissani optimismin ja positiivisuuden ruumiillistumana - kaikki sen olemuksessa levittää ympärilleen kuplivaa iloa aina alati heiluvasta hännästä leveästi nauravaan nassuun. Minun silmääni Mörkö on juuri kompaktin kokoinen, näppärä rotikka minikoossa, jonka tunnistaa jo kaukaa pontevasta ryhdistä ja eloisasta liikkeestä.

Rotumääritelmään verratessa Mörkö täyttää yleisvaikutelma-kohdan siis vallan mainiosti vaikkei muuten aivan multichampion olekaan - se on toimelias, viehkeä, tasapainoinen kääpiöspanieli olematta raskas tai kömpelö. Juuri mukavan näköinen ja kokoinen omaan silmään!

Tempputaituri, agilitymestari, näyttelytähti..?
Mörkö on osoittautunut oivaksi harrastuskaveriksi moneen lajiin. Päälajimme on agility, ja kisauraa on suunniteltu myös verijäljen ja tokon osalle.

Agility
Agilityn alkeiskurssin suoritimme keväällä 2006 Mörkön ollessa yhdeksän kuukautta. Agilityuran ensimmäiset pari kuukautta sujuivat melko hyvin, mutta kun ulkokauden päättyessä siirryimme sisähalliin, alamäki alkoi. Mörkö teki mitä milloinkin sattui huvittamaan: huiteli pitkin hallia hajujen perässä ja kipaisipa joskus ulkoilmaankin. Kun se keskittyi agilityyn, se ei yksinkertaisesti tehnyt mitään. Monta kertaa meillä meni koko treenikerta siihen, että koira saatiin edes hyppäämään, sillä kun oli tapana jäädä ensimmäisen esteen eteen seisomaan ja heiluttamaan häntää. Koira oli ahdistunut ja epävarma itsestään sekä asemastaan, ja minä varma, ettei tästä tule ikinä mitään ja että koko koira on totaalisesti pilattu hieman yli vuoden ikäisenä. Pikku hiljaa homma alkoi kuitenkin sujua, kun vaihdoimme treenitekniikka täysin ja minä laitoin suhteeni koiraan täysremonttiin. Kun koira sai huippupalkan pienimmästäkin asiasta mitä se teki eikä yhtä harjoitusta toistettu yhtään enempää kuin kerran, sille alkoi hitaasti mutta varmasti aueta, että homma voi olla hauskaakin. Vuoden päästä lokakuussa 2007 korkkasimme virallisen kisauramme eikä monikaan ollut uskoa kyseessä olevan sama koira. Nykyään Mörkön kanssa on mukava treenailla: se on perusvarma suorittaja, joka lukee ohjausta kuuliaisesti eikä tee omia ratkaisuja. Lisäksi se tekee työnsä todella siististi eikä jätä mitään kesken. Sen heikkouksia ovat edelleenkin hitaus ja se, että into lopahtaa nopeasti toistojen määrää kasvatettaessa. Mörkö opetti todellakin kantapään kautta sen, että mitään ei saa ilmaiseksi ja että kun tarpeeksi pitkään yrittää eikä luovuta, työnteko palkitaan lopulta.

Agilityn II-luokkaan Mörkö nousi kolmannessa virallisessa kilpailussaan maaliskuussa 2008.

MINI III -luokkaan Mörkö nousi lokakuussa 2008 Pieksämäellä.

Toko
Mörkön tokoura alkoi jo varhaisessa vaiheessa. Sen ollessa pikkupentu suuntasimme monenlaisille kursseille, ja vuoden ikäisenä Mörkö oli ehtinyt käydä jo puolenkymmentä tehokurssia ja käväistä pikaisesti möllitokossakin. Tuo kyseinen möllitokomme tuntuu jäävän ensimmäiseksi ja viimeiseksi, sillä sen jälkeen kynnys kisata on kasvanut kovin korkeaksi. Mörkö on aina ollut varsin innokas, suorastaan mallikelpoinen oppilas. Sen mielestä on hurjan kivaa puuhailla lähellä minua, mistä kertoo sata viuhahdusta sekunnissa -asentoon kliksahtanut häntä ja pienelle apinannaamalle syttynyt iloinen virne. Suurimmat kompastuskivemme tokon parissa ovat olleet Mörkön lyhytjänteisyys sekä koiran kääpiömäinen koko; minun on pitänyt opetella katsomaan maailmaa pikkuväen silmin esimerkiksi seuraamisliikkeen suhteen. Motivaatio-ongelmia meillä ei, kumma kyllä, ole ikinä agilityn tapaan tokon parissa tullut eteen, vaan Mörköstä toko on vain aina ollut melkein parasta maailmassa. Mörkön paras tokokoiran ominaisuus onkin ehdottomasti se aito ilo, joka tekemiseen liittyy - hei, mulla on ihan oikeasti kivaa! Kokeisiin meillä on suunnitelmissa vielä jonain päivänä suunnata. Liikkeet ovat melko lailla kisatrimmissä, hiontaa vaativat vain omat kisahermoni ja luottamus koiraan.

Mejä
Tulossa.

Rally-toko
Harrastuslajilistamme kasvoi yhdellä aivan uudella tuttavuudella kesällä 2008, kun Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistys järjesti rally-tokosta kiinnostuneille tehoviikonlopun. Susirajan koirakkoja opastamaan saapui Tiina Lilja Helsingistä. Etukäteen tiesimme lajista vain sen, että se on koottu tokon, koiratanssin ja agilityn aineksista, mutta vähäisistä tiedoista huolimatta lähdimme molempien koirien kanssa ennakkoluulottomasti kokeilemaan. Laji osoittautui varsin mukavaksi ja etenkin Topille se sopii kuin nenä päähän. Ahkerasti tokoilevalle Mörkölle rallyliikkeet ovat hauskoja piristysruiskeita joskus hieman puuduttavien tokoliikkeiden väliin. Jatkamme lajiin tutustumista ja sen harrastamista - josko saisimme tänne itään joskus oman rallyjoukkueen ja ehkäpä jopa omat rallykisatkin järjestettyä!

Näyttelyt
Mörköä ottaessamme emme etsineet suurta näyttelytähteä, vaan muut ominaisuudet olivat etusijalla. Olemme kuitenkin kiertäneet näyttelyitä kohtuullisen paljon, sillä on mukava tavata muita rodun harrastajia ja ystäviä, sekä kuulla asiantunteva mielipide koiran ulkonäöstä. Näyttelydebyyttinsä Mörkö suoritti kahdeksan kuukauden ikäisenä Lappeenrannassa pentuluokassa ja siitä lähtien olemme käyneet haistelemassa näyttelyn tuulia aina säännöllisin väliajoin. Esiintyjänä Mörkö on luonnonlahjakkuus ja sillä on aina kivaa kehässä - häntä viuhuu ja tuomaria tervehditään pussaillen. Mitä vanhemmaksi Mörkö on tullut, sitä rutinoituneemmaksi esiintyjäksikin se on kehittynyt ja nykyään esiintyminen sujuu kuin tanssi kaikkine kolmioineen ja seisomisineen.

Näyttelyarvosteluja tarkasteltaessa muutamat piirteet nousevat toistuvasti esille. Mörkö on varsin hitaasti kehittyvää sorttia ja saikin massaa ja luustoa enemmän vasta kolmen ikävuoden kieppeillä. Tuomarit kiinnittävätkin yleensä ensimmäiseksi huomiota Mörkön sporttiseen olemukseen - kovin kevyt pää tarvitsi paljon aikaa ja muutenkin tuomarit peräänkuuluttivat lisää miehekkyyttä olemukseen. Monet tuomarit pitävät Mörkön päätä kuitenkin kauniina sen keveydestä huolimatta ja sen tummanruskeat silmät saavat usein kehuja. Mörkön ylälinjaa on aina kehuttu heti ensimmäisestä näyttelystä lähtien, sen sijaan lyhyestä rintakehästä ja lantiosta on tullut tuomareilta huomautuksia. Kulmauksia on pidetty lähes aina mallikelpoisina. Maallikon silmään näkyvimmät piirteet ovat myös tuomareiden mielestä suurimmat virheet - sirpille kiertyvä korkea häntä sekä kovin leveät ja etuasentoiset lavat ja kyynärvarret, jotka molemmat piirteet vaikuttavat liikkeiden laatuun. Miltei kaikista arvosteluista löytyykin maininta epävakaista, lyhyistä ja leveistä etuliikkeistä. Liikkeet, kuten muutkin Mörkön kauneusvirheet ovat kuitenkin parantuneet iän ja kehityksen myötä, ja kahdessa viimeisessä näyttelyssä Mörkö saikin kiitosta hyvistä sivuliikkeistään. Turkin laatuun monet ovat toivoneet parannusta, mutta väriin ja kokoon ollaan oltu varsin tyytyväisiä. Mörkön reipas luonne ja käytöskin ovat innostaneet monet tuomarit kiitossanoihin.

Uusimmat tulokset ovat aina ylimpänä!


Virallisten agilitykisojen tulokset

Pvm Paikka, järjestäjä Tuomari Luokka Ihanneaika (s) Aika (s) / aikavirhe Ratavirheet Sijoitus Kootut selitykset
14.2.2008 Varkaus, VarPS Tuomo Pajari MINI III 43 hyl / hyl hyl hyl / hyl Lue lisää
18.10.2008 Pieksämäki, PPKY Salme Mujunen MINI III 55 56,29 / +1,29 0 6. / 15 Lue lisää
18.10.2008 Pieksämäki, PPKY Salme Mujunen MINI II 50 44,67 / -5,33 0 1. / 9 Lue lisää

Kolmas nousunolla -> SERT, siirto MINI III -luokkaan!

11.10.2008 Siilinjärvi, HU-PU Pertti Siimes MINI II 47 hyl / hyl hyl (koira pääsi A-esteen yli vasta kolmannella yrityksellä) hyl / 10 Lue lisää
11.10.2008 Siilinjärvi, HU-PU Pertti Siimes MINI II 45 62,74 / +17,74 10 (kielto kepeiltä, kielto keinulta) 4. / 11 Lue lisää
11.10.2008 Siilinjärvi, HU-PU Pertti Siimes MINI II 43 54,20 / +11,20 5 (kielto kepeiltä) 3. / 11 Lue lisää
7.9.2008 Joensuu, JoA Johanna Nyberg MINI II 44 52,48 / +8,48 0 4. / 5 Lue lisää
7.9.2008 Joensuu, JoA Johanna Nyberg MINI II 44 hyl / hyl hyl (luovutushylky, hyppy väärään suuntaan) hyl / 5 Lue lisää
7.9.2008 Joensuu, JoA Johanna Nyberg MINI II 42 hyl / hyl hyl (yleisöä moikkaamaan) hyl / 4 Lue lisää
17.8.2008 Lappeenranta, LAU Sami Topra MINI II 38 45,80 / +7,80 0 (tahmaista menoa, rankka päivä) 12. / 14 Lue lisää

epävirallinen rata: cavaliermestaruusfinaali
paras black&tan -cavalier, toinen 2lk cavalier finaalissa

17.8.2008 Lappeenranta, LAU Salme Mujunen MINI II 50 48,04 / -1,96 0 1. / 15 Lue lisää

Kolmas puhdas nolla kakkosista! Toinen nousunolla.
Paikka cavaliermestaruusfinaaliin.

17.8.2008 Lappeenranta, LAU Anders Virtanen MINI II 46 46,43 / +0,43 0 7. / 16 Lue lisää

Toinen puhdas nolla kakkosista! (ei nousunolla)

10.8.2008 Varkaus, VarPS Eija Berglund MINI II 50 45,27 / -4,73 0 1. / 9 Lue lisää

Ensimmäinen puhdas nolla kakkosista!

10.8.2008 Varkaus, VarPS Eija Berglund MINI II 48 49,68 / +1,68 0 2. / 13 Lue lisää
10.8.2008 Varkaus, VarPS Eija Berglund MINI II 41 hyl / hyl hyl (väärä rata ohjaajan toimesta, viimeinen este jäi epähuomiossa suorittamatta) hyl / 13 Lue lisää
2.8.2008 Vöyri, WOFF Markku Vuorinen MINI II 50 56,40 / +6,40 0 6./12 Lue lisää

Nuorten SM-finaali (epävirallinen kisa), SM-6

2.8.2008 Vöyri, WOFF Markku Vuorinen MINI II 53 55,40 / +2,40 0 3./7 Nuorten SM-karsintarata, finaalipaikka, mini2 SM-3
Lue lisää
1.8.2008 Vöyri, WOFF Markku Vuorinen MINI II 47 56,47 / +9,47 5 (kiirettä kepeillä, hidas keinu) 5./10 Lue lisää
1.8.2008 Vöyri, WOFF Eija Berglund MINI II 50 48,34 / -1,66 5 (kielto kepeiltä) 9./14 Lue lisää

Juniori Cup -finaalirata (epävirallinen kisa)

10.5.2008 Lieksa, A-POP Anne Savioja MINI II 46 57,95 / +11,95 10 (rima, kielto kepeiltä) 1./3 Lue lisää
10.5.2008 Lieksa, A-POP Anne Savioja MINI II 46 47,50 / +6,5 5 (kielto kepeiltä) 1./3 Lue lisää
10.5.2008 Lieksa, A-POP Anne Savioja MINI II 40 hyl / hyl hyl (väärä rata) -/3 Lue lisää

luovutushylky, alla jo vitonen kiellosta, annettiin vaan mennä

21.3.2008 Joensuu, JoA Tuomo Pajari MINI II 50 hyl / hyl hyl (väärä rata) -/5 Lue lisää

ensimmäinen hylky puoleen vuoteen

21.3.2008 Joensuu, JoA Tuomo Pajari MINI II 50 46,72 / +6,72 10 (kaksi kieltoa) 3./5 Lue lisää
5.4.2008 Varkaus, VarPS Johanna Nyberg MINI II 45 49,76 / +4,76 0 5./13 Lue lisää
5.4.2008 Varkaus, VarPS Johanna Nyberg MINI II 52 53,22 / +1,22 5 (kielto) 3./11 Lue lisää

Osallistumisoikeus Juniori Cupiin

21.3.2008 Kontiolahti, PoKS Minna Räsänen MINI I 52 43,45 / -8,55 0 1./13 Lue lisää

Siirto MINI II-luokkaan!

21.3.2008 Kontiolahti, PoKS Minna Räsänen MINI I 47 45,03 / -1,97 0 2./13 Lue lisää

Mörkön toinen nolla

6.12.2007 Kontiolahti, JoA Minna Väyrynen MINI I 50 46,92 / -3,88 5 (kielto) 4./9 Lue lisää
6.12.2007 Kontiolahti, JoA Minna Väyrynen MINI I 56 56,08 / +0,8 0 4./9 Lue lisää

Mörkön ensimmäinen nolla

20.10.2007 Joensuu, PoKS Tuija Kokkonen MINI I 56 hyl / hyl hyl (väärä rata) -/7 Lue lisää
20.10.2007 Joensuu, PoKS Tuija Kokkonen MINI I 54 hyl / hyl hyl, (ohjaaja) lähti ennen tuomarin lupaa -/8 Lue lisää

Epävirallisten agilitykisojen tulokset

Pvm Paikka, järjestäjä Tuomari Luokka Aika / ihanneaika (s) Tulos, sija Kootut selitykset
6.10.2007 Joensuu, PoKS Heidi Vornanen ei luokkia hyl hyl epävirallinen rata, kaikki esteet
Päivän toinenkin rata sujui vallan mainiosti, vauhti kesti tiukoissakin hyppypyörityksissä ja meno oli muutenkin innostunutta. Virhe tuli kepeiltä, ensimmäiseen väliin tähtäys ei oikein sujunut tänään ja lopussa oltiin liian innostuneita jatkamaan matkaa. Niinpä aloitimme kepit uudelleen sylin kautta, josta sitten hylkykin napsahti. Muuten rata oli puhdas.
6.10.2007 Joensuu, PoKS Heidi Vornanen ei luokkia ei tiedossa 0, 1. möllirata, ei keinua, rengasta eikä keppejä
Rata meni kaikilta osin nappiin, vauhtia riitti, kontaktit olivat tarkat, haahuilusta ei ollut tietoakaan ja ohjausta luettiin tarkasti.
31.8.2007 Joensuu, PoKS Soili Makkonen ei luokkia hyl hyl möllirata, ei keinua, rengasta eikä keppejä

Rata meni suurimmalta osin todella upeasti: oli vauhtia eikä keskittyminenkään rakoillut, mutta jostain syystä pussi muuttuikin yhtäkkiä aivan oudoksi esteeksi josta tultiin vauhdilla väärästä päästä pois. Mitä lie pojan mieleen tullut, pussi kun on mennyt aikaisemmin kuin vettä vaan ja ollut ihan hauskakin este. Muuten radalla ei ollut virheitä.
17.5.2007 Joensuu, PoKS Erja Mäkelä ei luokkia 41,96 / 45 0, 2. möllirata, ei keinua, rengasta tai keppejä
Mörkö suoritti radan todella vauhdikkaasti ja se olikin kuin sille tehty: paljon kontakteja eikä niinkään tiukkoja hyppykäännöksiä
1.4.2007 Joensuu, PoKS Tuomas Haverila ei luokkia ei tiedossa hyl möllirata, ei keinua, rengasta tai keppejä

Näyttelytulokset

Pvm Paikka Tuomari Luokka Tulos Arvostelu Muuta + mahdolliset kuvat
18.5.2008 Joensuu, Suvi Karelia 2008 Jukka Kuusisto, Suomi AVO H "Reippaasti esiintyvä black&tan-uros. Hyvä pää. Kyynärpäissä löysyyttä. Sopivasti kulmautuneet takaraajat. Hieman lyhyt lantio. Turhan korkea häntä. Liikkuu hyvin sivusta, löysästi edestä." Täällä
17.5.2008 Joensuu, Suvi Karelia 2008 Johan Juslin, Suomi AVO H "Keskikokoa kookkaampi uros, jolla erittäin dominoiva ja vahva luonne, mikä ei ole tyypillistä rodulle. Kauniin muotoinen pää. Hyvä runko. Vahvat käpälät. Valitettavasti turkki on kuiva eikä kunnossa. Hyvät sivuliikkeet." Täällä
12.8.2007 Pärnävaara, Karelia Show 2007 Vera Smirnova, Viro AVO EH AVK4 "Hyvä tyyppi. Kevyt luusto. Hyvä pää. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä selkälinja. Runko saisi olla tilavampi. Etuasentoiset lavat. Riittävät takakulmaukset. Reippaat liikkeet." Täällä
11.8.2007 Pärnävaara, Karelia Show 2007 Tarmo Viirtelä, Suomi AVO H ""Kevyehkö pää. Hyvä purenta. Riittävän tummat silmät. Lyhyehkö kaula, pysty lapa mutta viisto olkavarsi. Hyvä rungon muoto, riittävät takakulmat. Kiilloton karva, jonka tulisi olla silkkisempi. Aivan liian korkea häntä. Leveät etuliikkeet. Hyvä taka-askel. Reipas käytös." Täällä
22.4.2007 Outokumpu Zidy Munsterheim-Ehnber, Suomi NUO EH NUK2 "Erittäin hyvä tyyppi ja koko. Black/tan, hieman valkoista rinnassa, muuten erinomainen väritys. Kaunis pää, erinomaiset silmät ja korvat. Hyvä purenta. Vielä melko läysä etuosa. Hyvä takosa. Hyvät etukulmaukset. Liikkeessä häiritsee löysät ulkonevat kyynärvarret ja korkea hännän asento. Hyvä karvan laatu. Erinomainen luonne." Täällä
9.10.2006 Helsinki, Voittaja 2006 Gert Christenssen, Tanska JUN H "16 months. Light male, masculine head. Muscles need to develop. Scissor bite. Nice dark eyes. Good neck and topline. Tailset could be better. Light body. Sufficient angulated in front and roar. Good bones. Tail is carried high in movement. Moving short. Not in coat condition."
Vapaa suomennos: "16 kk. Kevytrakenteinen uros, maskuliininen pää. Lihasten pitää kehittyä. Leikkaava purenta. Hyvät, tummat silmät. Hyvä niska ja ylälinja. Hännänkiinnitys (?) voisi olla parempi. Kevyt runko. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät luut. Kantaa häntäänsä ylhäällä likkeessä. Liikkuu lyhyesti. Turkki ei kunnossa."
Kuvia
13.8.2006 Pyhäselkä Kirsti Lummelampi, Suomi JUN EH JUK2 "Eritt. hyväntyyppinen black&tan, jolla hyvä väri ja karvanlaatu. Jyrkkä otsapenger. Kuono-osa saa täyttyä. Seisoessa hyvä ylälinja. Rintakehä saisi olla hieman pidempi. Hyvin kulm. takaosa. Epävakaat etuliikkeet." Täällä
27.5.2006 Pärnävaara Markku Kipinä, Suomi JUN EH JUK4 "Hyvänkokoinen seistessä kaunislinjainen juniori, hyvä kallo, hieman alas kiinnittyneet korvat, hyvät silmät ja purenta. Kuonon tulisi olla täyteläisempi, lyhyehkö kaula, pysty lapa, hyvä runko, kantaa häntäänsä turhan korkealla, voisi liikkua paremmalla askelpituudella, löysä edestä, turkin laatu OK." -
26.5.2006 Pärnävaara Gert Christenssen, Tanska JUN H "9 months. The lead needs to develop. Good bite. Need to fill out in the eyes. Dark, little round eyes. Deep stop. A little round skull. Good neck and topline. Short croup. Body needs to develop. Suffinent angulated. The front movement could be better. Happy tail in movement. Coat could be better. Nice temperament."
Vapaa suomennos: "9 kuukautta. Hyvä purenta. Tarvitsee täytettä silmien ympärille. Tummat, pienet pyöreät silmät. Syvä otsapenger. Hieman pyäreä kallo. Hyvä kaula ja ylälinja. Lyhyt lantio. Vartalon pitää kehittyä. Riittävästi kulmautunut. Etuliikkeet voisivat olla paremmat. Iloinen (korkea) häntä liikkeessä. Turkki voisi olla parempi. Kiva luonne."
-
16.4.2006 Lappeenranta Jesper Andersson, Ruotsi PEK PEK3 "Maskulin hanvalp. Huvud med lite runt skalle. Nospartiet behöver fyllas ut under ögonen. Mörka, störa ögon. Lite kort hals. God rygg. Brant kors. Brant skuldra & överam. Br&äuml;stkorg behöver utvecklas. Lite knappt vinklad bak. Rör sig begränsat. Hög svans. Lösa armbögar. Trevlig temperament."
Vapaa suomennos: "Maskuliininen urospentu. Hieman pyöreä kallo-osa. Kuono-osa tarvitsee täytettä silmien alle. Tummat, suuret silmät. Hieman lyhyt kaula. Hyvä selkä. Jyrkkä ----. Jyrkkä olkapää & ----. Rinta saa kehittyä. Niukat takakulmaukset. Liikkuu rajoittuneesti. Korkea häntä. Löysät kyynärvarret. Mukava luonne."
-

Match Show -tulokset

Pvm Paikka, järjestäjä Tuomari Luokka Tulos Muuta
7.5.2008 Joensuu, PoKS Minna ja Jonna Kari, Jenna Pekkala avoin punainen nauha, punaisten aikuisten ensimmäinen, BIS1 Täällä
1.5.2008 Joensuu, Josepa Martina Cittova-Kontu avoin punainen nauha -
17.6.2007 Joensuu, Liperin kennelkerho Laura Tukiainen, Jaana Ravattinen nuoret punainen nauha, nuorten ensimmäinen, ei sij. BIS-kehässä Mörkö esiintyi hyvin, BIS-kehässä alkoi väsymys painaa eikä häntä heilunut sen johdosta enää niinkään vinhasti ja peräpääkin kävi kumman painavaksi.
23.5.2007 Joensuu, Saksanpaimenkoirayhdistys Anne Jääskeläinen pienet koirat, aikuiset punainen nauha, pienten aikuisten ensimmäinen, ei sij. BIS-kehässä Erinomaiset palkinnot, Iittalan lasit, kaksi pantaa, raksuja ja purutikkuja. Mörkö esiintyi iloisesti eivätkä sateessa kastuneet korvatkaan haitanneet menoa.
14.11.2006 Joensuu, PoKS Taija Varis juniorit punainen ruusuke -
-.-.2006 Joensuu, PoKS Iida Villman juniorit punainen nauha, junioreiden viides -
-.-.2006 Joensuu, PoKS - juniorit punainen ruusuke -
1.5.2006 Joensuu, Josepa Wilhelmiina Virolainen pennut punainen nauha, pentujen paras, punaisten BIS5 Mörkön ensimmäinen mätsäri meni yli odotusten: punaisten BIS5! Poika käyttäytyi hirmu hienosti ja tuomarikin totesi sen olevan oikea kehäkettu ja että se on kuin luotu esiintymään.

hh